El Pakistan comença a projectar viatgers de la Xina per coronavirus

El Pakistan ha anunciat aquest dijous que les autoritats aeroportuàries han començat a examinar els viatgers de la Xina veïna per detectar signes de coronavirus.

Les recents milions de dòlars d’inversions de la Xina en projectes de desenvolupament d’infraestructures al Pakistan han provocat un augment del nombre de persones que viatgen entre els dos països, inclosos milers de treballadors xinesos.

Els funcionaris pakistanesos van dir que més de 40 vols directes o indirectes des de la Xina aterren cada setmana a tres aeroports principals, incloent Karachi, la ciutat més gran del país, Lahore i la capital nacional d’Islamabad.

“Aquests punts d’entrada estan sent controlats estretament d’acord amb les regulacions sanitàries internacionals”, va dir el ministre de Salut de l’Estat pakistanès, Zafar Mirza, en un comunicat.

Encara no es van informar casos

Tot i això, va assenyalar, el Pakistan fins ara no ha informat de cap cas de coronavirus, que sembla haver-se originat a la ciutat xinesa de Wuhan.

“Els principals hospitals de Lahore, Karachi i Islamabad també estan relacionats amb sistemes de vigilància en aeroports, ports esportius i passos terrestres”, va dir Mirza a la cadena estatal.

Va dir que s’estan posant en marxa mesures d’emergència en coordinació amb l’ambaixada xinesa a Islamabad per assegurar-se que un gran nombre de treballadors xinesos, que han anat recentment a la seva pàtria en relació amb les celebracions de l’Any Nou, es revisen estrictament quan tornen.

L’OMS ha confirmat prop de 500 casos, incloent-hi prop de 20 morts, que es diu que es troben dins o des de la Xina.

El govern pakistanès, va dir Mirza, va estar en continu contacte amb els homòlegs xinesos i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per assegurar els sistemes nacionals de vigilància i quarantena reforçats.

Quarantena de Wuhan

Els oficials xinesos van acordar la sortida de Wuhan a partir del dijous a propòsit de limitar la propagació de la malaltia a nivell nacional i internacional. S’han suspès el transport públic a la ciutat d’11 milions de persones, els aeroports i les estacions de trens han estat tancades temporalment, i els residents van rebre la instrucció de no sortir de Wuhan tret que hi hagi “motius especials”.

Els experts sanitaris internacionals estan lluitant per contenir la malaltia, però el virus és nou i no se’n sap gaire.

La malaltia es transmet principalment d’animals a humans, però els científics han comprovat que hi ha una transmissió humana-a-humana limitada. Els experts sanitaris alerten les persones que eviten que entrin en contacte estret amb persones sospitoses de portar el virus.